Plafond schilderen

STAP 1: HAAL DE TE SCHILDEREN RUIMTE ZO VEEL MOGELIJK LEEG. DEK DE OVERGEBLEVEN MEUBELS EN DE VLOER AF. BRENG AFPLAKTAPE AAN BIJ DE RANDEN VAN HET PLAFOND
STAP 2: VOOR EEN GOEDE HECHTING VAN DE VERF KUN JE EERST HET PLAFOND SAUZEN MET EEN VOORSTRIJKMIDDEL, BIJVOORBEELD PRIMER & FIX.GEBRUIK HIERVOOR EEN BLOKKWAST OF EEN VACHTROLLER EN LAAT HET PLAFOND NA HET SAUZEN 24 UUR DROGEN.
STAP 3:GEBRUIK EEN MUURVERF MET EEN LANGE OPENTIJD EN DIE MAT OPDROOGT, BIJVOORBEELD VAN SCHILDT SUPERDEK ULTRA MAT OF WIJZONOL EXTRA MAT. ROER DE VERF GOED DOOR MET EEN ROERHOUTJE EN GIET HEM IN EEN VERFBAK. EERST SCHILDER JE MET DE KWAST DE AFGEPLAKTE RANDEN VAN HET PLAFOND. VERVOLGENS BEVESTIG JE DE VACHTROLLER AAN DE TELESCOOPSTEEL, WAARNA JE DE REST VAN HET PLAFOND KUNT WITTEN. DOOR HET PLAFOND IN DENKBEELDIGE VAKKEN TE VERDELEN, KUN JE VAK VOOR VAK HET PLAFOND SCHILDEREN.

STAP 3: VERWIJDER DE TAPE ALS DE VERF NOG NAT IS, OM BESCHADIGINGEN AAN DE VERF EN WANDEN TE VOORKOMEN. EVENTUELE SPETTERS VERWIJDER JE EENVOUDIG MET EEN NATTE DOEK.

STAP 4: VENTILEER DE RUIMTE NOG EEN TIJDJE OM DE VERFLUCHT TE LATEN VERDWIJNEN.

TIPS:

  • BIJ DAGLICHT ZIE JE BETER OF JE GEEN PLEKJES VERGETEN BENT DAN BIJ KUNSTMATIG LICHT.
  • ZORG ERVOOR DAT DE RUIMTE NIET TE DROOG/TE WARM IS. KACHEL LAAG, RAMEN EEN STUKJE OPEN ZETTEN. ZO DROOGT DE VERF MINDER SNEL.
  • ZITTEN ER GROTE VLEKKEN OP HET PLAFOND, DOOR EEN LEKKAGE OF ROET? GEBRUIK DAN EEN SPECIAAL VLEKKEN-VOORSTRIJKMIDDEL.
  • WEET JE DAT JE PLAFOND OOIT MET WITKALK OF VEEGVASTE VERF GESCHILDERD IS? BRENG DAN FIXEERMIDDEL AAN.
  • LAAT TAPE NOOIT TE LANG ZITTEN. BRENG DEZE DUS PAS KORT VOORDAT JE HET PLAFOND GAAT VERVEN AAN.
  • LOSZITTENDE HAREN IN DE KWAST RAAK JE SNEL KWIJT DOOR MET DE KWAST OVER GROF SCHUURPAPIER TE STRIJKEN. LOSSE PLUISJES AAN DE ROLLER RAAK JE KWIJT DOOR MET AFPLAKTAPE OVER DE ROLLER TE GAAN.
  • WIKKEL JE KWASTEN EN VERFROLLERS STRAK IN ALUMINIUMFOLIE OF ZET ZE ONDER WATER ALS JE ZE BINNEN EEN WEEK WILT GEBRUIKEN VOOR EEN VOLGENDE LAAG VERF. HEB JE ZE VOORLOPIG NIET NODIG, MAAR WIL JE ZE WEL BEWAREN? SPOEL ZE DAN SCHOON MET WATER.
  • LEVER VERFRESTEN IN BIJ HET KCA-DEPOT VAN JE GEMEENTE. INGEDROOGDE KWASTEN EN VERFROLLERS KUN JE BIJ HET RESTAFVAL IN DE CONTAINER GOOIEN.